Åskan dundrade som om den bar vittne till alltets undergång. Vinden ven och isflingor skar hennes anlete. Men trots all dess förödelse rådde Dödsstormens Gränsland inte på henne. Ty inom henne brann den uråldiga kraften - Soljättinnan Raazas välsignelse, makten över magman och lavapantrarnas beskydd. All denna makt kunde dock inte rädda henne från rastlösheten inom henne och tröttheten som svepte in hennes själ i sin linda. Även Magmans Älvor behövde vila och gott sällskap.

Långt borta i stormen brann ett ljus, litet men obevekligt. Där kunde hon hitta ro för anden, dryck för strupen och sällskap för hjärtat. Långt där borta låg tavernan i Dödsstormens Gränsland.


PÅ SVENSKA // IN ENGLISHTAVERNAN I DÖDSSTORMENS GRÄNSLAND är ett high-fantasy-evenemang där du - just du - får leva ut rollen du inte skulle få spela på något lajv. Evenemanget är inte helt och hållet ett lajv men inte bara heller en fest, utan någonstans mitt emellan. Vi spelar våra karaktärer som sig bör, men gör det på ett sätt som inte kräver att man ständigt upprätthåller en perfekt illusion.

Allt handlar om att öva improvisation och gemensamt berättande, samt att ha så kul som möjligt under avslappnade former. Vi kommer att spela överdrivna och färgstarka karaktärer som går bortom de vanliga gränserna och lever upp till fantasy-genrens allra häftigaste (och tokigaste) idéer.

Enkla exempel på karaktärer som kunde finnas på tavernan:
Rokana, Korpdrottningen
Lorozchena, Åskdruiden från Nattbergets tempel
Falkos Svarthjärta, mannen som talar med skuggorna
Osmos Besvärjarslukaren
Krakon, Vulkanrunornas karvare

Du kan även spela karaktärer från spel/filmer/böcker eller gamla lajv ifall du vill.
Låt fantasin flöda fritt, klä och sminka dig hur mycket du än vill och kom och ha det så kul som bara möjligt! Tysta/osociala karaktärer undanbedes! Ifall du har problem med att komma på en karaktär, men gärna skulle vara med, ta kontakt med arrangörerna (längst ner på sidan finns kontaktuppgifter).

Karaktärsinformation behöver inte skickas till arrangörerna, men vi läser gärna eventuellt material ändå!
Om spelsettingen

Det finns inga bestämmelser om spelmiljön. Karaktärer kan komma från samma värld eller olika världar. Var och en har fria händer att skapa. Allt är möjligt i denna taverna!

Dödsstormens Gränsland är en plats som inte bara ligger bortom verklighetens gränser, utan till och med bortom merklighetens yttersta regioner. Exakt hur karaktärerna kommit till tavernan är upp till var och en att bestämma (ifall de ens vet hur det har gått till).


Krav

För att delta behöver du endast tre saker:
En karaktär (så kreativ och unik som du vill, vi sätter inga gränser. Får vara episka!)
En mundering (inga restriktioner)
• En historia att berätta om vem du är eller vad du varit med om (eller ännu hellre, flera!)


Praktiskt

Datum: Lördag 17.3.2018
Tid: Kl 10.00 - Kl.17.00 (ca 4 timmar lajvande)
Plats: Aspegrens trädgård, Jakobstad
Efter lajvet: Efterlajvpizza och umgänge i T-fabriken (Bäckby)

Vägbeskrivning:
Masaholmsvägen 1, 68600 Jakobstad, https://goo.gl/maps/YBWMx939GB52

Avgift: 10 €
Kontonummer: FI05 5670 0820 1902 86
Referensnummer: 16104
Sista betalningsdag: 25.2.2018

Deltagare får gärna ha med sig mat eller annat ätbart som går att äta färdig eller värmas i mikro.
Ifall du har passliga dekorationer som skulle passa platsen, så ta gärna med dem. Vi satsar på en salig blandning av fantasieggande objekt och prydnader.

Det önskas även att folk kommer i sin mundering så långt som möjligt eftersom spelplatsen kan bli rätt trång med mycket folk och det inte finns mycket tid att förbereda sig på plats.

Anmälning

Anmälningar tas emot från och med söndag 14.1.2018. kl. 12.00. fram till 25.2. Minimiantal deltagare för att det hela ska bli av är 7 personer.

Evenemanget har ingen åldersgräns, men deltagare under 16 år bör ha föräldrars skriftliga tillåtelse.

Anmäl dig genom att skicka ett email till kevinsmulter ( at ) outlook.com. Meddela ifall du har allergier/specialdieter/övriga behov. Ifall du även kan meddela när du kommer till platsen, när du far därifrån eller ditt karaktärsnamn/-koncept är det ett stort plus, men det krävs inte!


Kontaktuppgifter till arrangörerna:

Tina Backström - backstrom.tinamaria@gmail.com/0505903190
Troy Bodman - troy.bodman@gmail.com/0505901842
Kevin Smulter - kevin.smulter@gmail.com/0504685567